Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΙΩΒ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Ένα θαυματουργό  "φυσικό" όπλο εναντίον του καρκίνου που γίνεται τελευταία ολοένα και πιο  γνωστό προέρχεται από την Κίνα και ονομάζεται Kanglaite. 'Ηταν ήδη γνωστό ότι η μικρή συχνότητα καοηθειών στη βορειοανατολική Κίνα ενδεχομένως να συσχετιζόταν με τη διατροφική συνήθεια των κατοίκων της να καταναλώνουν ένα είδος σπόρων παραπλήσιων των σπόρων καλαμποκιού ή κριθαριού. To Kanglaite προέρχεται από το φυτό Coix-lacryma-jobi (τα δάκρυα του Ιώβ) ένα φυτό που δεν ξεπερνά τα 2 m. Το χρώμα των ανθέων του είναι άσπρα, κίτρινα ή κόκκινα.   Οι σπόροι του φυτού μοιάζουν δάκρυα και έχουν χρώμα γκριζωπό έως και σκούρο καφέ ενώ οι ντόποιοι φτιάχνουν με αυτά περιδέραια καθώς η τρύπες στο κέντρο διέρχοναται κατά μήκος του καρπού. Οι ντόποιοι το χρησιμοποιούν σε σούπες ή σε χυλό. Ταυτόχρονα στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική το χρησιμοποιούσαν ως αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό και διουρητικό.
Το Kanglaite έχει δοκιμασθεί και σε κλινικές μελέτες όπως σε 18 εθελοντές  σε νοσοκομείο στο  Salt Lake City, Utah,  ενώ στην Κίνα έχει δοκιμασθεί σε πάνω από 270000 ασθενείς και πάνω από 2000 νοσοκομεία.  Φαίνεται ότι η δράση του είναι πολλαπλή καθώς καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και ταυτόχρονα εμποδίζει τις μεταστάσεις.
 Η αντικαρκινική του δράση πρώτη φορά διαπιστώθηκε από τους Ιάπωνες επιστήμονες Τ. Ukita και Α Tanumura  το 1961 Το προϊόν στις κλινικές μελέτες χορηγείται ενέσιμα και ο ακριβής μηχανισμός της δράσης του δεν έχει αποσαφηνισθεί. Στην πραγματικότητα δεν είναι ο ίδιος ο καρπός αλλά τα λιπαρά συστατικά του (5%) που απομονώνονται από το ενδοσπέρμιο των σπόρων του.  θεωρείται ότι η ευεργετική του δράση δεν οφείλεται μόνο σε ένα συσταικό αλλά σε μια ομάδα ουσιών κυρίως από το εσωτερικό το σπόρου και λιγότερο στο κέλυφός του. Η κύρια ένσταση για τη χρήση του φυτικού αυτού προϊόντος είναι το γεγονός ότι τόσο στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική όσο και από τους ντόποιους ο ακαρπός του φυτου χρησιμοπιεται σε συνδυασμό και με άλλα φυτικα΄προϊόντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου