Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ



 

  H θεραπεία για τον καρκίνο με τη χρήση της μαγειρικής σόδας ξεκίνησε από το ογκολόγο Τ Simoncini στη Ρώμη. Ο Simoncini ισχυρίζεται ότι όλοι οι καρκίνοι είναι μύκητες και μάλιστα Candida albicans και όπως και αυτός ο μύκητας έτσι και οι όγκοι είναι λευκοί. Επίσης υποστηρίζει ότι η επαφή με το διαττανθρακικό νάτριο τα κατακερματίζει. Αντίθετα όγκοι των οστών και λευχαιμίες που δεν προσεγγίζονται εύκολα είναι δυσκολότεροι στη θεραπεία. Σήμερα είναι γνωστό ότι παθοφυσιολογία του καρκίνου δεν περιλαμβάνει την εμπλοκή κάποιου μυκητιακό παράγοντα. Επιπλέον διαδόθηκε στο διαδίκτυο ευρέως και η αναφορά από τον  Dr Joe Mercola,  ότι μπορεί η σόδα  η σόδα να αντιμετωπίσει τον ιό Η1Ν1 βασισμένη στο φυλλάδιο της εταιρείας  Arm & Hammer Bicarbonate of Soda (σελ 121) όπου αναφέρεται ότι το το 1918 και 1919 στον αγώνα ενάντια στη γρίπη αυτοί που είχαν υποστεί αλκαλοποίηση με μαγειρική σόδα είχαν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν. Όμως πόσο αξιόπιστη είναι μια πληροφορία που προέρχεται από εταιρεία πώλησης μαγειρικής σόδας;

    Η αλήθεια είναι ότι πράγματι τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται σε περιβάλλον υποξίας και παράγουν γαλακτικό οξύ που μειώνει το pH στα κύτταρα. Ενδεχομένως η αλκαλοποίηση του εξωκυτταριου χώρου να υνοεί την απόθεση οξυγόνου στα κύτταρα. Όσο γιατί κάποια χημειοθεραπευτικά πρωτόκολλα περιλαμβάνουν τη σόδα στη θεραπεία αυτό γίνεται διότι ο κατακερματισμός των καρκινικών κυττάρων οδηγεί σε  υπερλειτουργία των νεφρών όπου και υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας σε όξινο περιβάλλον ουρικού οξέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου